KosovëLajme

Shpenzimet më të mëdha se rrogat.

Me ngritjen e çmimeve të ushqimeve dhe shërbimeve elementare për jetesë, më poshtë e shihni një analizë të thjeshtë të kostove mesatare në Kosovë.

Energjia elektrike     50 euro në muaj

Uji, interneti              30 euro në muaj

Nafta                        40 euro në muaj

Regjistrimi vetures   30 euro në muaj

Ushqimi mujor          160 euro në muaj

Total kosto pa të cilat nuk jetohet janë rreth 310 euro, kurse paga është rreth 300 euro.

Në rast të sëmundjeve apo ndonjë shpenzim i paparashikuar është tepër e vështirë të mbulohet. Prandaj rastet kur një i ri apo e re pavarësohet dhe jeton vetëm janë tepër të rralla. Nga Ambasada Gjermane njoftuan se pothuajse komplet ushtria e Kosovës ka aplikuar për viza, kjo nënkupton që edhe ata që e kanë një pagë të sigurtë nuk kanë dëshirë të jetojnë në Kosovë. Nëse vazhdon trendi i largimeve shumë shpejt do të vie koha kur Kosova do të përballet me mungesë të njerëzve duke filluar nga mjekët që veqse ka filluar të ndihet mungesa e tyre e deri tek punëtorët e krahut që tashmë po largohen në drejtim të Kroacisë.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 8