KosovëLajme

A është i dëmshëm uji në Gjilan?

Uji i pijes në Gjilan vjen nga gypat e azbestit.

Azbesti është materjal që shkakton kancerin dhe një sërë problemesh tjera shëndetësore.

Në shumë vende të zhvilluara është i ndaluar të përdoret. Në Gjilan pjesë të mëdha të qytetit ende furnizohen nga gypa azbesti. Prandaj shumë shpesh uji i pijes në Gjilan nuk konsumohet për shkak të ngjyrës së zezë dhe erës së keqe.

Komuna e Gjilanit që nga paslufta asnjëherë nuk e ka trajtuar seriozisht këtë temë, rrjedhimisht nuk i intereson fakti që qytetarët e Gjilanit mund të rrezikohen nga materjale që tashmë janë dëshmuar se janë të dëmshëm.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 8