Këshilla ShëndetësoreShëndeti

Ndryshime thelbësore të nevojshme për të mbrojtur shëndetin e punëtorëve gjatë punës së largët

Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Organizata Ndërkombëtare e Punës kanë bërë thirrje për marrjen e masave për të mbrojtur shëndetin e punëtorëve gjatë punës së nga shtëpia.

Ndër përfitimet, thotë raporti, mund të ketë përmirësimin e ekuilibrit punë-jetë, mundësi për orar fleksibël të punës dhe aktivitet fizik, ulje të trafikut dhe kohës së kaluar në udhëtim dhe ulje të ndotjes së ajrit – të gjitha këto mund të përmirësojnë shëndetin fizik dhe mendor dhe mirëqenia sociale. Puna në distancë mund të çojë gjithashtu në produktivitet më të lartë dhe kosto më të ulëta operacionale për shumë kompani.

“Pandemia ka çuar në një rritje të punës në distancë, duke ndryshuar në mënyrë efektive natyrën e punës praktikisht brenda natës për shumë punëtorë”, tha Dr Maria Neira, Drejtore e Departamentit të Mjedisit, Ndryshimeve Klimatike dhe Shëndetësisë, Organizata Botërore e Shëndetësisë. “Në gati dy vitet që nga fillimi i pandemisë, është bërë shumë e qartë se puna në distancë mund të sjellë lehtësisht përfitime shëndetësore dhe gjithashtu mund të ketë ndikim të tmerrshëm. Mënyra se si ecet tutje varet tërësisht nga fakti nëse qeveritë, punëdhënësit dhe punëtorët punojnë së bashku dhe nëse ka shërbime të shkathët dhe shpikës të shëndetit në punë për të vendosur politika dhe praktika nga të cilat përfitojnë punëtorët dhe puna.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 8